Leo Conventie 2010 Groningen

Dit jaar is de Nationale Leo Conventie in Groningen en dus door Leo Club Groningen Stad georganiseerd op 15 Mei 2010.
’s Morgens werden vele leo’s ontvangen met een bak koffie in Huis de Beurs, waarna de vergadering werd geopend door VLCN voorzitter Wouter de Gooijer. Hij heette zo’n 70 leo’s en 5 lions van harte welkom in Groningen. Er zijn op dit moment vele initiatieven gaande voor nieuwe leo clubs in Nederland. Mede hierdoor was de opkomst van leo’s voor de conventie nog nooit zo groot. Er zijn onder andere initiatieven in Heerlen, Weert, Drachten, en Zutphen. Van al deze clubs waren er leo’s aanwezig om zichzelf en de club voor te stellen. Zoals het er nu dan ook uitziet is er waarschijnlijk volgend jaar een verdubbeling van het aantal leo’s in Nederland. Vanuit Hongarije was Gabor Marton aanwezig die tijdens de vergadering een presentatie hield over het aankomende LEF in augustus, in Hongarije en Oostenrijk.

Tijdens de vergadering werd er terug gekeken naar het afgelopen leo jaar en vooruit gekeken naar het komende leo jaar. Vele plannen zijn gerealiseerd en in het komende jaar zal er veel aandacht zijn voor de naamsbekendheid van de leo’s en de PR.
Het nieuwe VLCN bestuur zal bestaan uit: Elles Bos als President, Ellen de Wilde als secretaris en Thijs de Gunst als penningmeester. Er is nog een vacature voor Vice President. Wouter de Gooijer zal nog deel uitmaken van het VLCN als Past President. Voor zijn grote inzet voor de leo’s en zijn onvoorbereide bestuursjaar als President voor de VLCN, ontving Wouter de Gooijer van de Contact Gouveneur de Gouvernors Appreciation Award en oorkonde.

Door het VLCN bestuur werden ook verschillende mensen in het zonnetje gezet. Peter de Bliek voor zijn jarenlange inzet voor het onderhouden van de leo website. Eva Groenewoud voor haar jarenlange inzet in het VLCN bestuur in verschillende functies. Contact Gouverneur Jos van Hartingsveldt voor de goede samenwerking.

Na al deze officiële gebeurtenissen was het tijd voor het middagprogramma. Deze bestond allereerst uit een lunch in de muziekkoepel van het Noorderplantsoen. Dit was fantastisch georganiseerd door de Groninger leo’s, die de hele ochtend heerlijke Groninger mosterdsoep hadden staan maken en broodjes hadden gesmeerd.

Hierna werd de grote groep opgedeeld in 8 kleinere groepen voor een speelse wandeltocht door het centrum van Groningen. Met leuke vragen, grappige weetjes en gekke opdrachten. Deze wandeltocht eindigde onderaan de Martinitoren. De Martinitoren was voor de gelegenheid afgehuurd om met zijn allen de beklimming naar boven te maken. Dit ging de één toch iets makkelijker af dan de ander, maar het uitzicht over Groningen was fantastisch. En een ieder werd beloond met een glas prosecco op de terugweg in de luidkamer. Hiermee werd geproost op het nieuwe VLCN bestuur.

Met de hele groep werd daarna gelopen naar Pand 48, waar de borrel geserveerd werd. Hier werd naar leo behoren flink gebruik van gemaakt. Waarna de verhalen over de dood van het paard van Ome Loeks alsmaar spannender werden.
Na ook wat gegeten te hebben en verschillende fantastische pogingen voor een groepsfoto werden ondernomen (wat natuurlijk ook gelukt is) werd het feest voortgezet in Hemmingways. Daar stonden overheerlijke cocktails klaar en ook de tosti’s gingen letterlijk als warme broodjes over de tafels. Wat voor het goede doel van leo’s Groningen veel moois betekende. In een paar uurtjes en met de verkoop van lootjes voor de loterij met Groningse prijzen, is er een bedrag van ruim € 250,- opgehaald. Dit zal gaan naar het goede doel, een ziekenhuis in Sri Lanka.

Voor alle leo’s die in Groningen wilden overnachten was er een bed geregeld in jongerenhotel Simplon. Daar werd echter niet al te veel gebruik van gemaakt. Het nachtleven in Groningen is toch een stuk leuker en interessanter dan slapen.

De volgende ochtend bij het ontbijt, dat wederom top georganiseerd klaar stond in het Noorderplantsoen, waren de vele ogen niet zo heel groot en de hoofden wat zwaar. Helaas zonder koffie werd er voldaan afscheid genomen van iedereen en hopen we op weer een mooie conventie in 2011!!

Terug