Landelijke actiedag Amsterdam

Op 25 September 2010 was het tijd voor de jaarlijkse landelijke Leo actiedag in Amsterdam. Van de Leo club Weert Montmorency waren Roderik en Toine hierbij aanwezig tezamen met ongeveer 30 Leo’s van verschillende leo clubs. Leo club Amsterdam had, in samenwerking met de stichting Present, een boottocht georganiseerd voor dak- en thuislozen van het instroomhuis (Leger des Heils) en ouderen van een verzorgingstehuis uit Amsterdam.

Het begon met een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Naast het ontmoeten van andere Leo’s was het vooral interessant om te praten met de dak- en thuislozen en de ouderen. Het gaf toch een andere dimensie aan de dag, ¬†omdat men in het dagelijks leven niet snel met dak- en thuislozen in contact komt. Na de rondvaart door de grachten van Amsterdam hebben we nog met zijn allen geluncht nabij de Heineken brouwerij. Hierna is ieder zijn eigen weg gegaan. Wij wensen de dak- en thuislozen veel sterkte met hun instroom terug naar de maatschappij. Verder hopen we dat de ouderen nog vaak zulke uitstapjes zullen maken!

Terug