Collegetour – woensdag 3 april 2013

phpHBTNax

Maartje Paumen, aanvoerster van het Nederlands vrouwen- hockey elftal, was woensdag 3 april te gast bij de eerste editie van de Weerter College Tour in Het College Weert.

Net als in het TV-programma mochten leerlingen vragen stellen aan de bekende persoon, in dit geval tophockeyster Maartje Paumen. De organisatie van deze College Tour was in handen van Leo Club Weert Montmorency en de Leerlingenraad van Het College. Dit deden zij in samenwerking met Hoofdsponsor Rabobank Weerterland en Cranendonck en sponsoren Colada Sport uit Weert en de Gemeente Weert.

Er was een behoorlijke opkomst en uiteraard werden er diverse leuke, grappige, sportieve maar ook originele vragen afgevuurd op Maartje. Daarop gaf ze dan ook uitgebreid antwoord op haar mooie, eigen manier zoals Maartje dat kan. Met leuke filmpjes werd de College Tour compleet gemaakt, en men kan dan ook terug kijken op een geslaagde eerste editie. Ook Maartje was positief, ze liet via twitter weten een erg leuke middag te hebben gehad in Weert.

Aansluitend vond de Weerter sporttalentverkiezing van dit jaar plaats waarin diverse sportprijzen werden uitgereikt door onder meer Kim Langeslag, Wethouder Harrie Litjens en hockeyster Maartje Paumen. De eervolle vermelding als Sporttalent van het Jaar werd toegekend aan Handboogschutter Sandra van der Looy van Handboogvereniging de Batavieren-Treffers.

Ook deze vereniging kreeg een eervolle vermelding. Voor deze prestigieuze prijs waren ook volleybalster Yvon Beliƫn uit Budel en basketbalspeler Joshua Bruijnzeels genomineerd. De andere grote prijs, de Borgiebokaal werd gewonnen door triathlete Maaike Caelers. Caelers werd recent nog uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar 2012 in Limburg, toevallig kreeg zei toen haar prijs ook toegereikt uit handen van Maartje Paumen.

De prijs voor de sporttalentleerling ging naar basketballer Roel Overbeek. Voorzitter van de Weerter Sportraad Dhr. Snaphaan reikte eremedailles uit aan Dhr. Pierre Steijvers en Dhr. Pierre Emans van de Atletiekvereniging Weert.

phpxixnH6

Fotografie: www.Hockeyfotografie.nl.

Terug