Lions Rally Weert Graafschap Horne

Op een regenachtige dinsdagavond 27-05-2014 verzamelen de rallyrijders, van de Lions Club Weert Graafschap Horne, Junior Kamer Weert en Leo Club Weert Montmorency zich bij De Sluis. Hier start de 2014 editie van de Lions Rally Weert Graafschap Horne. Het is een puzzelrit waar we de omgeving van Weert vanuit een andere hoek bekijken.

Wanneer alle chauffeurs en navigators gearriveerd zijn krijgt iedereen koppel een startnummer en vertrektijd. Wij starten als negende equipe en krijgen precies op 19:46 de betreffende kaarten aangereikt. De rally bestaat uit vier system waarvan ‘De Ingetekende Lijn’ de eerste is, via verschillende binnenwegen passeren we de ene na de andere wagen. Helaas realiseren we ons aankomend bij het eindpunt dat we hierdoor een groot aantal goed verstopte bordjes gemist hebben.

Bij het tweede systeem ‘De Baril’ volgen we een ingetekende lijn onderbroken door barricades, doordat het een oude kaart betreft blijken een aantal aangegeven wegen inmiddels verdwenen te zijn. Dit heeft ons de nodige minuten gekost, waardoor de zon onder is bij het startpunt van het derde systeem ‘De Blinde Lijn’. Een getekende lijn zonder achtergrond met kaartgegevens volgen we nauwgezet met een liniaal op de kaart. Bij het afronden van het derde systeem zijn we de eindtijd gepasseerd waardoor het laatste systeem ‘De Pijlen’ zo snel mogelijk doorlopen wordt, waarna we ons bij de overige equipes voegen bij De Sluis.

De LEO equipe wil de organisatie bedanken voor deze geweldige rit die tot in de puntjes georganiseerd was. Eén ding is zeker, na onze top 10 notering van dit jaar zijn we er volgend jaar weer bij en doen we mee voor een top 3 notering.

IMAG1526

IMAG1527

Terug