Balkon verwarmen

Terras

Het gebruik van het balkon of terras is bijna altijd een kwestie van het seizoen. Terwijl je van de late lente tot de herfst gemakkelijk buiten kunt zitten, ontbreekt de warmte de hele winter. Om je balkon te verwarmen zijn er verschillende verwarmingsmogelijkheden om uit te kiezen. We stellen deze hieronder aan u voor en laten zien hoe eigentijdse balkonbeglazing klassieke balkonverwarming kan vervangen.

De belangrijkste verwarmingsvarianten

Door je balkon te beglazen creëer je extra leefruimte. Je kunt de buitenruimte vaker gebruiken, vergelijkbaar met een terras of serre. Ook in de herfst of winter kan uw buitenruimte actief gebruikt worden met goed geïsoleerde beglazing.

Afhankelijk van het type raam en andere accessoires zijn er andere argumenten om het balkon met ramen te bekleden. Zorg bijvoorbeeld voor een effectieve zonwering van het balkongebied of draag bij aan de veiligheid zodat inbrekers niet gemakkelijk uw balkon kunnen betreden. Uiteindelijk verbetert de balkonbeglazing de insectenwering.

Terrasheaters

Een heater die in een open ruimte op uw balkon wordt geplaatst, geeft zijn warmte gericht af. Ook deze variant van balkonverwarming is niet in elk woongebouw toegestaan ​​en geeft bij gasgebruik een verhoogd brandgevaar. Bovendien kan de thermische energie alleen worden genoten aan de kant die naar u toe is gericht.

Kachels en infraroodstralers

Warmtestralers, bijvoorbeeld met infrarood, worden traditioneel via het stopcontact bediend. Hierdoor wordt het risico op brand tot een minimum beperkt. Nadeel, net als bij de terrasverwarmer, is dat de warmte van de radiator gericht wordt afgegeven. Om het hele balkon te verwarmen, zul je dus meerdere warmtestralers moeten plaatsen.

Draagbare kachels

Moderne, verplaatsbare radiatoren zijn gericht op het stopcontact, waardoor er geen reëel brandgevaar is. De warmte wordt ook gelijkmatig uitgestraald over een hoek van 360°. In termen van veiligheid en comfort is deze oplossing voor het verwarmen van het balkon een van de beste, maar zorgt voor een constant hoog elektriciteitsverbruik.

Ethanol kachels

Op ethanol gebaseerde kachels zijn verkrijgbaar als tafelkachels en als groter vuur achter glas voor balkon of terras. Nogmaals, je zult op meerdere apparaten moeten vertrouwen om je hele balkon te verwarmen. In termen van kosten en veiligheid zijn ethanolverwarmers, net als draagbare radiatoren, een van de beste keuzes.

Hoog warmteverlies door open balkon

Hoe u uw balkon ook wilt verwarmen, door de openheid van het balkon verliest u al snel een groot deel van de thermische energie. Ze moeten dus continu verwarmen, wat de kosten voor elektriciteit of gas flink opdrijft. Des te logischer is het om de warmte in een gesloten ruimte te houden, wat leidt tot moderne en efficiënte balkonbeglazing. De kosten voor het plaatsen van de beglazing zijn eenmalig en lopen snel op als je denkt aan de warmte-energie die constant verloren gaat bij het verwarmen van open balkons.

Balkon verwarmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven