De mooiste stranden van Corsica

Winkelen Corsica

Corsica heeft meer dan 1000 kilometer kustlijn. Het aanbod aan zwembaaien en stranden is navenant groot. Wat echter opvalt, is dat het strand van Tamaricciu meestal ontbreekt in lijstjes van de mooiste stranden van Corsica – naar mijn mening ten onrechte. Dit strand moet je tijdens je vakantie Corsica zonder twijfel bezoeken.

Het strand van Tamaricciu wordt ook niet genoemd in onze Corsica reisgids (Baedeker 2017). Hoewel er over het algemeen niet zoveel reclame voor wordt gemaakt als bijvoorbeeld de stranden van Palombaggia en Santa Giulia, is de drukte verrassend groot.

Als we rond 14.00 uur aankomen, is het al behoorlijk druk op het strand. We parkeerden onze auto naast de weg tegenover het Costa Marina-restaurant – gratis, dat moet worden vermeld op Corsica (want hier is bijna niets gratis). Vanaf daar is het ongeveer 300 meter lopen over een onverharde weg naar het strand.

Omdat de toegang tot de zee erg ondiep is, is het strand ook zeer geschikt voor kinderen. Er waren daar ook veel gezinnen. Er is mij ook verteld dat dit door de verscheidenheid aan vissoorten ook een ideale plek is om te snorkelen. We zagen ook enkele snorkelaars.

Het lange, zeer fijne zandstrand en het kristalheldere water vormen een prachtig decor.

Is het strand van Tamaricciu de moeite waard?

Ondanks de grote drukte is het een heel mooi strand dat zeker een bezoekje waard is (vooral omdat de andere twee droomstranden in de omgeving, Palombaggia en Santa Giulia, waarschijnlijk nog drukker zijn).

Praktische informatie

Routebeschrijving: Neem vanuit Porto-Vecchio de T10 richting Bonifacio, sla linksaf bij het restaurant “Le Cosy”, rijd vervolgens richting Palombaggia, parkeer langs de weg (bijvoorbeeld tegenover het restaurant Costa Marina).

Parkeren: langs de weg boven het strand, bijvoorbeeld ter hoogte van restaurant Costa Marina

De mooiste stranden van Corsica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven