Positieve effecten van krachttraining

Krachttraining

Wat levert regelmatige krachttraining op?

Regelmatige krachttraining bijvoorbeeld met een krachtstation of met dumbbells en gewichten definieert de spieren en spant het lichaam aan. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar heeft ook positieve effecten op je gezondheid. Krachttraining verhoogt de fysieke prestaties, vermindert het risico op letsel door vallen en verbetert de houding. Krachttraining dient niet alleen esthetische aspecten, maar wordt vanwege de positieve effecten ook steeds belangrijker als gezondheidssport. Krachttraining is op elke leeftijd een belangrijk onderdeel van thuissport, zodat je lichaam gezond en functioneel blijft.

Beter figuur en houding

Zowel vrouwen als mannen hebben baat bij goed uitgevoerde krachttraining. Het lichaam wordt meer gedefinieerd, huid en bindweefsel worden strakker. De spieren worden steviger en het vetgehalte wordt verlaagd. Het lichaam ziet er atletisch en fit uit. Spieronevenwichtigheden, b.v. B. ontstaan ​​in het dagelijks leven, kan worden gecompenseerd door krachttraining. Het resultaat is een functioneel versterkt spierstelsel dat er ook nog eens goed uitziet. Je rug wordt gestabiliseerd en je bekken wordt gestrekt door de strakkere buikspieren. Hierdoor ga je meer rechtop zitten en wordt de beleving van je medemens positief beïnvloed. Je lijkt actiever! Krachttraining ondersteunt ook vetverlies en draagt ​​op lange termijn bij aan een goed gevormd lichaam.

Positieve effecten op het lichaam

Regelmatige krachttraining maakt de spieren efficiënter en maakt het ons in het dagelijks leven gemakkelijker. Waterkisten dragen, boeken opbergen, reistassen dragen – alles wordt gemakkelijker met functionele spieren. Krachttraining verhoogt ook de botdichtheid en versterkt pezen en ligamenten, omdat de training voor de spieren ook het ondersteunende apparaat belast. Uw botten, banden en pezen worden merkbaar resistenter en efficiënter. Sterke rompspieren stabiliseren het lichaam en ontlasten de tussenwervelschijven.

Positieve effecten op blessuregevoeligheid

Hoe sterker het spiercorpus, hoe beter uw lichaam wordt beschermd. Spieren stabiliseren banden en gewrichten en maken ze beter bestand tegen overbelasting en blessures. Door regelmatige krachttraining kunt u osteoporose, hernia’s en een slechte houding voorkomen. Krachttraining voor het bovenlichaam verbetert z. B. de steunkracht van de armen en schoudergordel. Deze kracht is belangrijk voor valstop en steun, maar neemt sterk af met de leeftijd. Dit is nog een reden waarom vallen zo gevaarlijk is voor velen op oudere leeftijd. Positieve effecten op het cardiovasculaire systeem Regelmatige krachttraining verlaagt de bloeddruk en beschermt het hart en de bloedvaten tegen overbelasting en slijtage. Cholesterolniveaus verbeteren en ondersteunen dit proces ook. Krachttraining vergroot ook het vermogen van het lichaam om glucose op te nemen en gaat de ontwikkeling van diabetes type II tegen.

Positieve effecten op vetverlies

Hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt, zelfs als je in rust bent. Ongeveer 60-75% van het energieverbruik van ons lichaam wordt bepaald door het basaal metabolisme. Zelfs kleine verhogingen van het basaal metabolisme kunnen daarom een ​​grote rol spelen bij gewichtsverlies en vetverlies. Experts schatten dat het lichaam ongeveer 50 calorieën meer per kilogram spiermassa per dag verbruikt – ideaal voor langdurige en duurzame vetverbranding. Bereken uw individuele basaalstofwisseling met de caloriecalculator.

Positieve effecten op het verouderingsproces

Het verliezen van spieren is helaas ook leeftijdsgebonden. We verliezen 2,5 kg tot 3,5 kg per levensdecennium en daarmee veel kracht. Als je echter fit blijft met gerichte krachttraining, ga je dit proces tegen. Je botten, pezen en gewrichten blijven stabiel door consistente krachttraining en samen met een gezond cardiovasculair systeem houd je je prestaties op peil. Je ziet er jonger en wendbaarder uit en blijft langer zelfstandig. Diabetes op oudere leeftijd en gevolgschade door vallen kunnen zo effectief worden voorkomen.

Kom een keertjes bij ons kijken, en we laten je de voordelen zien die deze sport voor jou persoonlijk heeft: https://outwork.nl/

Positieve effecten van krachttraining

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven