Tweede buiten woonkamer

Bank

Hoe meer tijd mensen thuis doorbrengen, hoe meer de tuin een verlengde leefruimte wordt. De ontwikkeling naar steeds meer huiselijke buitenruimtes zet zich dan ook door en intensiveert. Veel nieuwe tuinmeubelen zouden ook binnenshuis een goed figuur slaan. Met een uitnodigend design combineren ze binnencomfort met buitenweerstand – weerbestendige bekleding en textiel maken het mogelijk. Fauteuils en banken veroveren steeds meer tuinen en terrassen als relaxte zitlandschappen. Tapijten, kussens en zelfs kroonluchters zorgen buitenshuis voor nog meer huiselijke flair.

Ontwerp voor klimaatbescherming

Naast het overwinnen van de coronapandemie, is klimaatbescherming de meest urgente taak om de toekomst vorm te geven. Duurzame oplossingen worden daarom steeds belangrijker voor buitenruimtes. Dankzij innovatieve materialen zijn huidige producten bovendien extreem weerbestendig en daardoor nog duurzamer door klimaatverandering. Als het gaat om de productie van meubels, ligt de focus vaak op het behoud van hulpbronnen. Gerecycleerde metalen worden gebruikt voor nieuwe meubels en gebruikt hout van vissersboten. Ook in tuinstoelen en buitentapijten wordt steeds vaker plastic uit de zee en uit PET-flessen gevonden. Als het om hout gaat, letten we ook op de herkomst van gecertificeerde bosbouw.

Minder met toegevoegde waarde

Een meer bewuste levensstijl bevordert een tendens naar authentieke materialen en een eenvoudig ontwerp. Ontwerpers van tuinmeubelen laten zich tegenwoordig vaak inspireren door organische vormen en kleuren die in de natuur voorkomen. Materialen als hout, rotan of bamboe zorgen voor een verbinding met de natuurlijke omgeving van de tuin. Ook de huidige collecties volgen het motto “less is more”. Gereduceerd ontwerp staat voor afstandelijkheid en rechtlijnigheid. Filigrane tafels en stoelen volgen het nieuwe ideaal van slankheid, net als minimalistisch gevormde tuinstoelen en fauteuils. Felle kleuren dragen bij aan het losser worden, die steeds populairder worden naast klassieke buitentinten als grijs en bruin.

De tuin is onderdeel van de privé-omgeving en moet dit ook weerspiegelen. Bij buiteninrichting spelen persoonlijke voorkeuren een navenant grote rol. Modulaire meubelseries maken diverse combinaties mogelijk. Configureerbare tafelsystemen en banken passen zich aan verschillende behoeften aan. Frisse kleurenpaletten voor meubels en parasols nodigen uit tot mixen en matchen. Daarnaast kunnen verschillende kleuren of maten gecombineerd worden voor één model, wat het ontwerp iets speels geeft. Op deze manier worden buitenruimtes gecreëerd met een zeer individuele touch.

De tuin als comfortzone

Als u uw vakantie in uw eigen tuin doorbrengt, wilt u zich daar prettig voelen. De inrichting van de tuin en het terras is dus ook vandaag een kwestie van comfort. Uitnodigende loungebanken of relaxeilanden vormen de perfecte basis voor ontspannende uurtjes in de buitenlucht. Ook lichte ligstoelen, zitzakken of poefs van waterdicht textiel hebben verschillende mogelijkheden om te ontspannen. Daarnaast beleven comfortabele meubelen zoals klassieke fauteuils, schommelstoelen of ligbedden buiten een renaissance. De komende spoga+gafa laat zien hoe de tuin kan worden ingericht als verlengstuk van het huis. Exposanten van over de hele wereld presenteren het complete spectrum aan innovaties en trends voor alles wat met de tuin te maken heeft – en in een unieke variëteit.

Tweede buiten woonkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven