Wat is een cryptomunt?

Solana

Cryptocoins zijn op zichzelf al cryptocurrencies en kunnen worden gebruikt om betalingen op internet te betalen en te ontvangen op een vergelijkbare manier als traditioneel geld. Munt of munt is een term die verband houdt met crypto-activa en die een onafhankelijk opererende cryptocurrency beschrijft met een op zichzelf staand platform, b.v. B. Bitcoin, Ether of Bitcoin Cash. De munt kan gebaseerd zijn op een gevestigd platform, maar moet onafhankelijk daarvan werken. Het Ethereum-platform is B. Uitgangspunt voor talloze, duidelijk gescheiden cryptocurrencies zoals Ether, zie hier de ETH koers euro, Ethereum Classic of EOS. Als het oorspronkelijke platform wordt gewijzigd, worden de afgeleide munten niet beïnvloed door de wijzigingen.

Coins als digitale munten

Het basisdoel van munten is om op dezelfde manier te worden behandeld als contant geld, namelijk als betaalmiddel. Net als munten en biljetten, kunnen munten worden gebruikt om een ​​betaling te betalen of te ontvangen – behalve dat de transactie puur digitaal is met een cryptocurrency. Munten worden ook gebruikt om activa op te slaan: net zoals tien euro een bepaalde tegenwaarde heeft, kunnen ook tien eenheden van een cryptocurrency worden ingewisseld voor bepaalde goederen en diensten.

Bitcoin: de klassieker

De meest bekende munt is Bitcoin. De eerste puur virtuele valuta begon in 2009 en heeft zich sindsdien gevestigd als een digitaal betaalmiddel voor sommige online winkels en serviceproviders. Bovendien heeft het nieuwe valutaconcept sindsdien veel alternatieve cryptocurrencies geïnspireerd.

Altcoins: alternatieven voor klassieke Bitcoin

Altcoins zijn alternatieve cryptocurrencies die heel vaak het resultaat zijn van een nieuwe versie die zich afsplitst van een gevestigd platform (bijvoorbeeld Bitcoin), dat vervolgens onafhankelijk wordt ontwikkeld en gebruikt. Er zijn verschillende definities voor altcoins. Sommige experts zeggen dat Altcoin elke cryptocurrency betekent die niet de originele Bitcoin is, d.w.z. alles inclusief Ether (ETH), Ripple (XRP) en Co. B. Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG) of Bitcoin SV (BSV). In veel gevallen wordt echter de eerste definitie gebruikt, die alle alternatieve cryptocurrencies omvat.

Wat is een cryptomunt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven