Wat maakt goede reclame?

Reclame

In een tijd waarin veel bedrijven vergelijkbare producten en diensten aanbieden, wordt de rol van reclame steeds belangrijker. Om de doelgroep te bereiken, moet het goed zijn, want alleen dan werkt het. Slechte reclame is vervelend en allesbehalve effectief. Maar wat onderscheidt goede reclame?

Waarom adverteren zo belangrijk is

Zonder reclame zou het voor veel bedrijven tegenwoordig moeilijk zijn om zich te onderscheiden van de massa, zich te onderscheiden van de concurrentie, de aandacht van hun eigen doelgroep te trekken en hun producten en diensten te prijzen. Dienovereenkomstig zou ook zonder reclame het grootste deel van de omzet verloren gaan. Adverteren is daarom niet alleen belangrijk voor bedrijven van vandaag, het is essentieel om te overleven. Het is belangrijk dat de reclame echt goed is. Het maken van de advertentie is niet moeilijk.

Ook andere reclamemedia kunnen relatief goedkoop en eenvoudig worden geproduceerd. Vaker echter is het probleem het ontwerpen van echt goede reclame. Steeds meer bedrijven stellen zich daarom de vraag: wat is eigenlijk goede reclame?

Wat maakt goede reclame – 10 objectieve kenmerken De volgende tien kenmerken kenmerken goede reclame:

  • Goede reclame verrast de kijker
  • Goede reclame past bij het merk, het bedrijf en het product
  • Met goede reclame is het merk duidelijk zichtbaar – als beeld, als woord of door de tonaliteit
  • Goede reclame is beperkt tot de essentie en niet overbelast
  • Goede reclame bevat een duidelijke kernboodschap
  • Goede reclame verschilt van de concurrentie op het gebied van creativiteit en tonaliteit
  • Goede reclame communiceert de kernboodschap van het merk of product
  • Goede reclame bevat een nieuw idee dat vrij is van clichés en herhalingen
  • De tonaliteit, de acteurs en de setting van goede reclame wekken positieve associaties op bij de kijker
  • Het idee van goede reclame is gebaseerd op de (basis)behoefte van mensen

Het is zeker niet mogelijk om al deze criteria in elke advertentie te verwerken. Bedrijven die goed willen adverteren moeten vooral hun eigen klantenbestand goed kennen en bijvoorbeeld sociale netwerken gebruiken om de doelgroep beter te begrijpen.

Overigens kan neon reclame ook een goede manier zijn om de naamsbekendheid, en de herkenbaarheit te vergroten.

Wat maakt goede reclame?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven